• Sākums
  • Veikals
  • Kontakti
  • Par mums
  • Medus blogs
  • Receptes

Mandeļu - medus burkānkūka

2. maijs, 2023 pl. 19:07, Nav komentāru

 

MANDEĻU - MEDUS BURKĀNKŪKA, RECEPTE!

Skaistam svētku mirklim - svinot 4. maija svētkus, celiet galdā šo bezgala sulīgo un latvisko kūku ar FRICIS gardo medu! 🥕🍯🍰



Nepieciešams (kūkas forma 20-22cm):

Sastāvdaļas: 

🥕 200 g mandeļu miltI
🥕 180 ml FRICIS dažādu ziedu medus 
🥕 200 g smalki sarīvēti burkāni (2-3 gb.)
🥕 3 olas (M izm.)
🥕 120 ml eļļa
🥕 1 tējk. cepamais pulveris
🥕 1/2 tējk. malts muskatrieksts
🥕 Šķipsniņa sāls
🥕 Virspusei - 250 g Mascarpones siera, 2 ēdamk. iebiezinātā piena + dekori pēc izvēles (ogas, augļi, šokolāde utml.)


Pagatavošana:

🔸Traukā saputo olas ar sāli līdz gaisīgai masai, tad pievieno un samaisa ar medu, eļļu un burkāniem.

🔸Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un muskatriekstu. Tad pa daļām iecilā un uzmanīgi iemaisa burkānu masā. 

Mīklu lej cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru.

Cepšana:


🔸Cep 175° sakarsētā cepeškrāsni 45-50 minūtes. 

Ja šķiet, ka cepoties virspuse strauji apbrūnē, uzklāj cepamo papīru. 

Pēc izcepšanas kūku pilnībā atdzesē, noliek vēsumā, lai savelkas. 

Vislabāk cept vakarā, atdzesēt un atstāt uz nakti ledusskapī.


Dekorēšana:


🔸Kad kūka gatava, pagatavo krēmu virspusei. 

Krēmsieru saputoto ar iebiezināto pienu, bagātīgi klāj uz kūkas. 

Dekorē ar izvēlētajām sastāvdaļām.


Labu apetīti!🔸🥕🔸

Paldies par gardo recepti!  www.instagram.com/edam_majas/





Nav komentāru

Komentēt







Medus receptes

Gūsti iedvesmu, kā radīt kulinārijas brīnumus ar FRICIS medus produktiem!

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

  • Sākums
  • Kontakti
  • Noteikumi
  • Par mums
  • Preču piegāde un atgriešana