• Sākums
  • Veikals
  • Kontakti
  • Par mums
  • Medus blogs
  • Receptes

Mandeļu - medus burkānkūka

2. maijs, 2023 pl. 19:07, Nav komentāru

 

MANDEĻU - MEDUS BURKĀNKŪKA, RECEPTE!

Skaistam svētku mirklim - svinot 4. maija svētkus, celiet galdā šo bezgala sulīgo un latvisko kūku ar FRICIS gardo medu! 🥕🍯🍰



Nepieciešams (kūkas forma 20-22cm):

Sastāvdaļas: 

🥕 200 g mandeļu miltI
🥕 180 ml FRICIS dažādu ziedu medus 
🥕 200 g smalki sarīvēti burkāni (2-3 gb.)
🥕 3 olas (M izm.)
🥕 120 ml eļļa
🥕 1 tējk. cepamais pulveris
🥕 1/2 tējk. malts muskatrieksts
🥕 Šķipsniņa sāls
🥕 Virspusei - 250 g Mascarpones siera, 2 ēdamk. iebiezinātā piena + dekori pēc izvēles (ogas, augļi, šokolāde utml.)


Pagatavošana:

🔸Traukā saputo olas ar sāli līdz gaisīgai masai, tad pievieno un samaisa ar medu, eļļu un burkāniem.

🔸Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un muskatriekstu. Tad pa daļām iecilā un uzmanīgi iemaisa burkānu masā. 

Mīklu lej cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru.

Cepšana:


🔸Cep 175° sakarsētā cepeškrāsni 45-50 minūtes. 

Ja šķiet, ka cepoties virspuse strauji apbrūnē, uzklāj cepamo papīru. 

Pēc izcepšanas kūku pilnībā atdzesē, noliek vēsumā, lai savelkas. 

Vislabāk cept vakarā, atdzesēt un atstāt uz nakti ledusskapī.


Dekorēšana:


🔸Kad kūka gatava, pagatavo krēmu virspusei. 

Krēmsieru saputoto ar iebiezināto pienu, bagātīgi klāj uz kūkas. 

Dekorē ar izvēlētajām sastāvdaļām.


Labu apetīti!🔸🥕🔸

Paldies par gardo recepti!  www.instagram.com/edam_majas/





Nav komentāru

Komentēt







Medus receptes

Gūsti iedvesmu, kā radīt kulinārijas brīnumus ar FRICIS medus produktiem!

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
  • Sākums
  • Kontakti
  • Noteikumi
  • Par mums
  • Preču piegāde un atgriešana